Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Βόζεμπεργκ: Συμφωνήσαμε ότι η άσκηση αντιπολίτευσης προϋποθέτει κυβέρνηση που να παράγει έργο


"Τυχόν αυθαίρετες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ θα ακυρωθούν όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία".
Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ , αμέσως μετά τη συνεδρίαση των μελών του Τομέα , στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος.

Όσον αφορά την άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση για θέματα παιδείας η κ,  Βόζεμπεργκ είπε πως  «συμφωνήσαμε ότι η άσκηση αντιπολίτευσης προϋποθέτει κυβέρνηση που να παράγει έργο».
 Ωστόσο, πρόσθεσε, στους 5 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ούτε ένα νομοσχέδιο σχετικό με την Παιδεία δεν έχει έρθει προς συζήτηση στη Βουλή, ούτε έχει παρουσιαστεί σε ολοκληρωμένη μορφή, ώστε να μπορεί να γίνει συζήτηση επί της ουσίας.

Αντίθετα, τόνισε η κ. Βόζεμπεργκ,  με διαρροές και δηλώσεις, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τρομοκρατεί την εκπαιδευτική κοινότητα, κρατώντας ακόμα κρυφές τις πραγματικές της προθέσεις.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης  επισημάνθηκε, ακόμη ότι το έργο των κυβερνήσεων της Ν.Δ. στην Παιδεία ήταν σημαντικό, ουσιαστικό και πολυεπίπεδο και η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης να το απαξιώσει και να το υποβαθμίσει έχει ως στόχο να χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών για τις δικές τις πρωτοβουλίες.

Τα κεκτημένα δικαιώματα των ανθρώπων της Εκπαίδευσης θα υποστηριχθούν αποφασιστικά υπογραμμίστηκε και αποφασίστηκε « Τυχόν αυθαίρετες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ θα ακυρωθούν όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία».
Επίσης αποφασίστηκε η  δημιουργία Ομάδων Εργασίας, οι οποίες θα επεξεργαστούν τις θέσεις του Τομέα, τόσο για τον προσυνεδριακό διάλογο, όσο και ενόψει των κυοφορούμενων αλλαγών, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν  βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Ευρ. Στυλιανίδης, οι πρώην Υφυπουργοί, κ. Αλ. Λυκουρέτζος και κ. Σπ. Ταλιαδούρος και οι συνάδελφοι βουλευτές -μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κ. Γ. Ιωαννίδης, κ. Ι. Ανδριανός, κ. Κ. Καραγκούνης. Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μέλη του τομέα Εθνικής Παιδείας της Κεντρικής Επιτροπής, πανεπιστημιακοί, καθηγητές, δάσκαλοι κ.α.
Οι  κύριοι Στυλιανίδης και Ταλιαδούρος αναφέρθηκαν συνοπτικά στο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου