Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ιωαννίνων


Μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ  Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε  στα «Λιθαρίτσια»την Παρασκευή 26/03 σύσκεψη σωματείων του Ν. Ιωαννίνων. Στην σύσκεψη παρευρέθησαν  τελικώς με απόφαση των σωματείων τους οι εκπρόσωποι: α) Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) β)Σωματείο Μετάλλου  γ) Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χατζηκώστα δ) Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων  ε) ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Στη σύσκεψη επίσης παρευρέθησαν (χωρίς να εκπροσωπούν τα σωματεία τους)  μέλη των Δ.Σ. των σωματείων α) εμποροϋπάλληλων β) Οικοδόμων γ) Π.Α.Σ.Ε.-ΟΤΕ δ) τοπικού παραρτήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και ένας αντιπρόσωπος στο ΕΚΙ από την Εμπορική τράπεζα.
Κοινές   θέσεις  των σωματείων που τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη ήταν:
  1.  Η πολιτική της κυβέρνησης –Ε.Ε. –Δ.Ν.Τ. με το πρόγραμμα σταθερότητας μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις ,αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αυξάνει τη φορολογία ,ανατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις  και τις εργασιακές σχέσεις ,απελευθερώνει τις απολύσεις ,σαρώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα. Απέναντι σε αυτή την πολιτική χρειάζεται μαζική ενωτική απάντηση των εργαζομένων. 
  2. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει τους  στόχους το κίνημα των εργαζομένων είναι να υπάρξουν εκείνες οι διαδικασίες ( Γ.Σ., συζητήσεις, πρωτοβουλίες βάσης  για να βγουν οι εργαζόμενοι από το καβούκι τους να βγουν στο προσκήνιο. Πρέπει να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι οι  πραγματικοί ένοχοι δεν βρίσκονται ανάμεσα μας . Να ξεσκεπάσουμε τα ψεύδη των Μ.Μ.Ε.. 
  3. Η αλληλεγγύη και ο συντονισμός αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε για να ανοίξει ο δρόμος να μη περάσει η πολιτική που φορτώνει την οικονομική κρίση στις πλάτες μας .Συμπαραστεκόμαστε στα σωματεία που  αγωνίζονται. Να ανοίξει ο δρόμος για να ανατραπεί το πρόγραμμα σταθερότητας. 
  4. Σε αυτό τον αγωνιστικό δρόμο έχουμε θέση όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις .Όλοι όσοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων και είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν σαν ένας άνθρωπος.
Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί νέα  σύσκεψη μετά το Πάσχα. Για το λόγο αυτό καλούνται  ξανά όλα τα σωματεία του νομού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  την Δευτέρα 12/04  στις 7.30 μμ στο Ε.Κ.Ι. με θέματα που αφορούν το συντονισμό  της δράσης μας  και την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων.
  Για τη σύσκεψη:
α) Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ)
β) Σωματείο Μετάλλου
γ) Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χατζηκώστα
δ) Σύλλογος  Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων
ε) ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου