Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

"Αυτοαξιολόγηση των σχολείων" για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του εκπαιδευτικού

"Το πρώτο βήμα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αξιολόγησης είναι η αυτοαξιολόγηση των σχολείων βάσει προγράμματος με συγκεκριμένους και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι, στο τέλος της χρονιάς, θα ελέγχονται. Αφού λειτουργήσει αυτό, θα πάμε παρακάτω στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών".
Aυτό ανακοίνωσε η υπ Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη
που παραχώρησε στην «Καθημερινή» και στον δημοσιογράφο Στ. Κασιμάτη σημειώνοντας πως «Στον νόμο που ετοιμάζουμε για την εξέλιξη των στελεχών, προβλέπουμε κριτήρια για την αντικειμενική κρίση των προϊσταμένων, χωρίς την ουσιαστική ανάμειξη του υπουργείου. Μη σας τα πω, όμως, προτού τα παρουσιάσω στο υπουργικό συμβούλιο».

Οσον αφορά τις χαμηλές αποδοχές των εκπαιδευτικών η κ. Διαμαντοπούλου σχολίασε: «Χίλια ή δύο χιλιάδες ευρώ δεν κάνουν διαφορά για έναν άνθρωπο με μεράκι».

Η υπ. Παιδείας μίλησε και για επαναπροσδιορισμό της ιδιότητας του εκπαιδευτικού «Με το πιστοποιητικό εκπαιδευτικής επάρκειας. Με τον θεσμό του δόκιμου εκπαιδευτικού. «Με την επιμόρφωση και την αξιολόγηση», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε επίσης πως από  του χρόνου θα προχωρήσει και στην υλική ανταμοιβή σε καινοτόμους εκπαιδευτικούς

πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου