Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Μεταθέσεις ΔΕ


Δελτίο Τύπου                                             31/03/2010
 
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2010
 
 Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2010.Οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν σε 15.615. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 3.919 (ποσοστό 25,09%).
 
 Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις με τη λήξη του διδακτικού έτους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2010, συνεχιζόμενης όμως της εν λόγω απόσπασης, μέχρι τη λήξη της. Από τα ανωτέρω εξαιρούνται όσοι από τους μετατιθέμενους εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία των εξετάσεων, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιαστούν εντός εύλογου χρόνου μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και οπωσδήποτε εντός του μηνός Ιουλίου 2010.
 
Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι Γραφείων Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.     
 
Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ιωαννίνων


Μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ  Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε  στα «Λιθαρίτσια»την Παρασκευή 26/03 σύσκεψη σωματείων του Ν. Ιωαννίνων. Στην σύσκεψη παρευρέθησαν  τελικώς με απόφαση των σωματείων τους οι εκπρόσωποι: α) Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) β)Σωματείο Μετάλλου  γ) Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χατζηκώστα δ) Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων  ε) ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Στη σύσκεψη επίσης παρευρέθησαν (χωρίς να εκπροσωπούν τα σωματεία τους)  μέλη των Δ.Σ. των σωματείων α) εμποροϋπάλληλων β) Οικοδόμων γ) Π.Α.Σ.Ε.-ΟΤΕ δ) τοπικού παραρτήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και ένας αντιπρόσωπος στο ΕΚΙ από την Εμπορική τράπεζα.
Κοινές   θέσεις  των σωματείων που τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη ήταν:
  1.  Η πολιτική της κυβέρνησης –Ε.Ε. –Δ.Ν.Τ. με το πρόγραμμα σταθερότητας μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις ,αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αυξάνει τη φορολογία ,ανατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις  και τις εργασιακές σχέσεις ,απελευθερώνει τις απολύσεις ,σαρώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα. Απέναντι σε αυτή την πολιτική χρειάζεται μαζική ενωτική απάντηση των εργαζομένων. 
  2. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει τους  στόχους το κίνημα των εργαζομένων είναι να υπάρξουν εκείνες οι διαδικασίες ( Γ.Σ., συζητήσεις, πρωτοβουλίες βάσης  για να βγουν οι εργαζόμενοι από το καβούκι τους να βγουν στο προσκήνιο. Πρέπει να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι οι  πραγματικοί ένοχοι δεν βρίσκονται ανάμεσα μας . Να ξεσκεπάσουμε τα ψεύδη των Μ.Μ.Ε.. 
  3. Η αλληλεγγύη και ο συντονισμός αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε για να ανοίξει ο δρόμος να μη περάσει η πολιτική που φορτώνει την οικονομική κρίση στις πλάτες μας .Συμπαραστεκόμαστε στα σωματεία που  αγωνίζονται. Να ανοίξει ο δρόμος για να ανατραπεί το πρόγραμμα σταθερότητας. 
  4. Σε αυτό τον αγωνιστικό δρόμο έχουμε θέση όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις .Όλοι όσοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων και είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν σαν ένας άνθρωπος.
Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί νέα  σύσκεψη μετά το Πάσχα. Για το λόγο αυτό καλούνται  ξανά όλα τα σωματεία του νομού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  την Δευτέρα 12/04  στις 7.30 μμ στο Ε.Κ.Ι. με θέματα που αφορούν το συντονισμό  της δράσης μας  και την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων.
  Για τη σύσκεψη:
α) Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ)
β) Σωματείο Μετάλλου
γ) Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χατζηκώστα
δ) Σύλλογος  Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων
ε) ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Αποκάλυψη ΣΟΚ για 1,4 εκ ευρώ δαπάνη για τα αριστεία από το Υπουργείο Παιδείας

Πηγή  www.esos.gr

To ποσό του ενός εκατομμυρίου και τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ, το οποίο περιέργως δεν συμπεριλήφθη στις σχετικές ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας που προωθήθηκαν στους εκπαιδευτικούς συντάκτες , θα στοιχίσει  η βράβευση των καινοτόμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και την αποκαλύπτει το esos.gr.
Πρόκειται για ένα ποσό «μαμούθ» για τέτοιες πρωτοβουλίες , σε μια περίοδο που το ελληνικό κράτος «ψαλλιδίζει»
τους μισθούς των 180.000 εκπαιδευτικών για να ξεφύγει η χώρα μας από την ελληνική κρίση.

Το έργο, προυπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ δίνεται σε ιδιώτες . Αυτό προκύπτει από την προκήρυξη διαγωνισμού την οποία έχει ετοιμάσει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με την Ειδική Γραμματέα Ιφ. Ορφανού, η οποία περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ακόλουθες δράσεις:
  • Σχεδιασμός μεθόδου επιλογής και ανάδειξης καλών πρακτικών και αριστείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
  • Πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης της λειτουργίας του θεσμού της αριστείας
  • Δημιουργία βάσης δεδομένων καλών πρακτικών
  • Ενέργειες δημοσιότητας και προβολής του θεσμού της αριστείας 
Για να δείτε πως κατανέμετε η δαπάνη πατήστε εδω

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Εγκρίθηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις για την αποπληρωμή των ωρομισθίων

Εγκρίθηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις για την αποπληρωμή των ωρομισθίων, για το έτος  2009, ανακοίνωσε απόψε το υπ. Παιδείας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ/ Παιδείας  « η αποπληρωμή αυτή εγκρίθηκε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Ήδη, από τον Οκτώβρη του 2009 η νέα
πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύθηκε ως προς την προτεραιότητα αποπληρωμής χιλιάδων χαμηλόμισθων εργαζομένων στο χώρο της εκπαίδευσης.
Το Δεκέμβριο του 2009 καλύφθηκε η υποχρέωση απέναντι στις χιλιάδες απλήρωτες καθαρίστριες με εξασφάλιση πρόσθετων πιστώσεων 12.500.00 εκ. €.
Για τους ωρομισθίους της Α’ βάθμιας εξασφαλίστηκαν πιστώσεις 50 εκ. € για την κάλυψη των ανεξόφλητων αναγκών του 2009, αλλά και του πρώτου εξαμήνου του 2010. Υπάρχει επίσης πρόνοια για την εξασφάλιση των πιστώσεων από το νέο σχολικό έτος.
Για τους ωρομίσθιους της Β’ βάθμιας το ύψος της αντίστοιχης πίστωσης ανέρχεται στα 34,5 εκ. €».

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Καταγγελία ΟΛΜΕ για τη μη παραχώρηση δικαιώματος μετάθεσης σε ορισμένους εκπαιδευτικούς Τεχνικών Ειδικοτήτων

Kυρία Υπουργέ,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μην παραχωρήσει το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης στους εκπαιδευτικούς ορισμένων «τεχνικών» ειδικοτήτων που διορίστηκαν μετά το Νοέμβριο του 2009.
Όπως είναι γνωστό, αρκετοί συνάδελφοι διορίστηκαν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί τον Δεκέμβριο του 2009 ή και τον Ιανουάριου του 2010, λόγω της απαράδεκτης ολιγωρίας -που επέδειξε το ΑΣΕΠ- στην έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2009.
Αντί το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με την αποδεδειγμένη ανικανότητα του ΑΣΕΠ να εκδίδει τους οριστικούς πίνακες των επιτυχόντων εκπαιδευτικών έγκαιρα, ώστε αυτοί να βρίσκονται στην υπηρεσία από την αρχή του σχολικού έτους, «τιμωρεί» τους νεοδιόριστους συναδέλφους με διετή παραμονή στην περιοχή πρώτης τοποθέτησής τους.
Με την απόφασή σας αυτή παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, αφού σε άλλους κλάδους νεοδιορίστων δίνεται η δυνατότητα μετάθεσης και σε άλλους όχι.
Εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για τη μεροληπτική αντιμετώπιση αυτής της κατηγορίας των συναδέλφων μας.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Κάλεσμα ΕΛΜΕ στο συλλαλητήριο την Τρίτη 23/3/2010.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Τι προβλέπεται για τους διορισμούς εκπαιδευτικών από 1/1/2011 έως 31/12/2013


Μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση. Αυτός θα είναι ο λόγος πρόσληψης εκπαιδευτικών και όχι μόνο.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Προβληματισμός για το ΝΕΟ Σχολείο της κα Διαμαντοπούλου..

Επειδή όπως είπαμε αυτή η σελίδα είναι βήμα διαλόγου, σας δίνω τον προβληματισμό μου για το "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" της κα. Διαμαντοπούλου, ελπίζοντας να γίνει έναυσμα για ανταλλαγή απόψεων.
 
Είμαι Καθηγητής Πληροφορικής με πολυετή εμπειρία ιδίως στην Τεχνική Εκπαίδευση. 
Πήρα λοιπόν στα χέρια μου το λεγόμενο "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ- Πρώτα ο Μαθητής".
Πριν βάλω τους προβληματισμούς μου στην θεματολογία του "Νέου Σχολείου", θέλω να σταθώ στο Πρώτα ο Μαθητής.
Κάνω λοιπόν την σκέψη και στην μεταβιβάζω: Αν θέλω να ικανοποιήσω πρώτα τον μαθητή, ποιος είναι ο άμεσα εμπλεκόμενος με την επαφή του; ο Εκπαιδευτικός του. Επομένως αν δεν ασχοληθώ πρώτα με αυτών και δεν ικανοποιήσω αυτόν πως γίνεται να ικανοποιηθεί ο μαθητής. Εγώ λοιπόν λέω:  Παιδεία - Ο Εκπαιδευτικός και ο Μαθητής του.
Ίσως βέβαια επιλέχθηκε από την κυβέρνηση το Πρώτα ο Μαθητής, γιατί τα χρηματικά κονδύλια για να ικανοποιήσεις τον μαθητή είναι μικρά σε σχέση με αυτά που χρειάζεται για να ικανοποιήσεις τον εκπαιδευτικό.

Ας πάμε τώρα σε μερικά από τα θέματα του Σχεδίου Νέο Σχολείο:

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απώλειες εισοδήματος της τάξης 2000 ετησίων για τον εκπαιδευτικό

Η Κυβέρνηση, με μια πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά χρόνια επίθεση στο εισόδημά μας, επιφέρει τεράστια μείωση στις ήδη συρρικνωμένες αποδοχές μας και ουσιαστικά καταργεί όχι μόνο τον 14ο μισθό αλλά και μέρος του 13ου.
Η μείωση κατά 30% στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και στο επίδομα αδείας, σημαίνει για τον καθένα μας απώλεια 650€ τον χρόνο. Η μείωση επίσης κατά 12% στα επιδόματα μας αφαιρεί 60-70€ το μήνα δηλαδή 720-840 € τον χρόνο. Αν στα παραπάνω συνυπολογιστούν:
  1. Η φορολογική επιβάρυνση που θα προκύψει για τον καθένα μας από την κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000€, το οποίο όπως είναι γνωστό θα ισχύει μόνο υπό προϋποθέσεις (αποδείξεις)
  2. Η επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής των προϊόντων λόγω αύξησης του Φ.Π.Α. ακόμη και για τα είδη πρώτης ανάγκης και
  3. Η επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής των καυσίμων
είναι προφανές ότι η συνολική ετήσια απώλεια είναι της τάξης των 2.000€.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Νέες Κρίσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών Εκπαίδευσης

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ψηφιστεί από τη Βουλή την προσεχή Τρίτη, κατατέθηκε την Παρασκευή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής στις θέσεις των γενικών διευθυντών, των διευθυντών και των τμηματαρχών στο Δημόσιο. Σύμφωνα με αυτό, παύονται περίπου 30.000 υπάλληλοι που κατέχουν τις θέσεις αυτές για να επανακριθούν με το νέο καθεστώς.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Οn-line

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Το Νέο Σχολείο.......

Περιμέναμε να δούμε την κα Διαμαντοπούλου στην τηλεόραση. Τίποτα.....
Πήγαμε να την βρούμε στο διαδίκτυο. Τίποτα.......
Και όλα αυτά γιατί έτσι ενημερωθήκαμε επισήμως ότι θα γινόταν!
Τέλος πάντων ευτυχώς τουλάχιστον που βρήκαμε στο Υπουργείο παιδείας το 37σέλιδο που μας περιγράφει το Νέο Σχολείο.. Δείτε το και εσείς.

Κήρυξη Απεργίας στις 5 Μαρτίου από την ΟΛΜΕ

Κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010, αντιτιθέμενη στα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση.
Την ημερομηνία αυτή ψηφίζονται με επείγουσα διαδικασία τα συγκεκριμένα μέτρα επιφέροντας πρωτοφανή μείωση στο ήδη χαμηλό εισόδημα των εκπαιδευτικών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί:
  • Πέμπτη, 4/3/2010 στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια
  • Παρασκευή, 5/3/2010 στις 1 μ.μ. στη Βουλή

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τι συμβαίνει με τα οικονομικά μας......

Η εισοδηματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ για το έτος 2010 προβλέπει για τους Εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας τα εξής:

  •   Μείωση των επιδομάτων «δώρο Χριστουγέννων», «δώρο Πάσχα» και «επίδομα αδείας» κατά 30%.
  • Περικοπή από 10% σε 12% συνολικά (δηλαδή 2% επιπλέον του 10% το οποίο είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής) των πάσης φύσεως επιδομάτων (Εξαιρούνται τα οικογενειακά επιδόματα, το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών κι εκείνα τα επιδόματα που σχετίζονται με ειδικές συνθήκες εργασίας).
  • Καταργούνται οι αμειβόμενες Επιτροπές στο δημόσιο, οι οποίες υποχρεούνται να λειτουργούν εντός κανονικού ωραρίου.
  • Μειώνεται κατά 100 εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας.
  • Μειώνονται κατά 100 εκατομμύρια ευρώ οι πιστώσεις για νέα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.
  • Μείωση κατά 30% των δαπανών για υπερωρίες και μετακινήσεις.

    Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

    Πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ

    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του της 2/3/2010 αποφάσισε να κλιμακώσει την αντίδραση του κλάδου και να καταγγείλει το νέο «πακέτο» σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων, που σκοπό έχει να καταδείξει την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία καταδικάζει χιλιάδες μισθωτούς του δημόσιου τομέα στην πιο σκληρή λιτότητα που εφαρμόστηκε ποτέ.
    Το πλήρες πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

    Οι Προτάσεις της ΟΛΜΕ για την Εκπαίδευση

    Απαντώντας η ΟΛΜΕ στην πρόσκληση της Υπουργού για τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για: αρχική εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, υπηρεσιακές μεταβολές, σύστημα επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης απέστειλε το παρακάτω έγγραφο

    Οι Προτάσεις της ΟΛΜΕ για την Εκπαίδευση

    Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

    Βόζεμπεργκ: Συμφωνήσαμε ότι η άσκηση αντιπολίτευσης προϋποθέτει κυβέρνηση που να παράγει έργο


    "Τυχόν αυθαίρετες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ θα ακυρωθούν όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία".
    Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ , αμέσως μετά τη συνεδρίαση των μελών του Τομέα , στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος.

    Όσον αφορά την άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση για θέματα παιδείας η κ,  Βόζεμπεργκ είπε πως  «συμφωνήσαμε ότι η άσκηση αντιπολίτευσης προϋποθέτει κυβέρνηση που να παράγει έργο».
     Ωστόσο, πρόσθεσε, στους 5 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ούτε ένα νομοσχέδιο σχετικό με την Παιδεία δεν έχει έρθει προς συζήτηση στη Βουλή, ούτε έχει παρουσιαστεί σε ολοκληρωμένη μορφή, ώστε να μπορεί να γίνει συζήτηση επί της ουσίας.