Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων έκοψε την Βασιλόπιτά της

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29-1-2010 με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων για την κοπή της βασιλόπιτας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Τομεάρχης της Ν.Δ. για θέματα παιδείας κα Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Η κα Βόζεμπεργκ, στο σύντομο χαιρετισμό της στη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και στη συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και στη συνέντευξη τύπου την επόμενη ημέρα, χαρακτήρισε την Παιδεία Πυλώνα της Δημοκρατίας, μίλησε για την ανάγκη ολοήμερου σχολείου για να χτυπηθεί η παραπαιδεία και να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά των μαθητών, επεσήμανε την ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και της υπό έλεγχο χρηματοδότησης της παιδείας.
Η κα Βόζεμπεργκ τόνισε ότι βασικό σύνθημα της Ν.Δ. είναι "πρώτα ο μαθητής και ο δάσκαλος" σε αντίθεση με το "πρώτα  ο μαθητής" του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία που δίνει η Ν.Δ. στον ιδιαίτερο ρόλο του εκπαιδευτικού.
Ο καθαρός πολιτικός λόγος και οι σαφείς θέσεις της κα Βόζεμπεργκ είχαν θετική απήχηση στον κλάδο των καθηγητών υποχρεώνοντας την επόμενη ημέρα την υπεύθυνη για θέματα παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να δώσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ανασκευάσει τις εντυπώσεις. Μάταια βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου