Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ανοιχτή Επιστολή παραίτησης.

  

ΖΕΡΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ

 

 

Ιωάννινα 05/02/2021

Ανοιχτή Επιστολή παραίτησης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

          Εύχομαι καλή χρονιά, να είστε γεροί, δυνατοί και εύχομαι σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να βρεθούμε από κοντά.

          Πριν αναφερθώ στην παραίτησή μου από την θέση του  Αιρετού ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων, θα ήθελα να πω δυο λόγια προς την Υπουργό.

          Κυρία Υπουργέ,

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα επί θητείας σας κληθήκατε να διαχειριστείτε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εσείς ως ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας να δώσετε τις σωστές κατευθύνσεις και εμείς ως Εκπαιδευτικοί κάτω από δύσκολες συνθήκες να ανταποκριθούμε στο έργο μας. Μετά τη δύσκολη περσινή χρονιά που μας βρήκε εν μέρει απροετοίμαστους, η νέα ξεκίνησε πιο προγραμματισμένη έχοντας κατά νουν όλα τα ενδεχόμενα.

Μετά τις μόνιμες προσλήψεις η Α΄ Φάση Αναπληρωτών, ξεκίνησε άμεσα με ρεκόρ προσλήψεων. Σχεδόν όλα τα κενά, παρόλο που ήταν πολύ μεγαλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές, καλύφθηκαν άμεσα. Εγκρίθηκαν και τα πιο ολιγομελή Τμήματα Προσανατολισμού και Ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, σχολικά βιβλία άμεσα παραδοτέα.

Με το κλείσιμο των σχολείων λόγο covid πιο έμπειροι  ως Εκπαιδευτικοί και με πιο βελτιωμένο το σύστημα Τηλεδιδασκαλίας προσπαθήσαμε και βγάλαμε εις πέρας την διαδικασία παρά την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.

Οι Δ/ντές και οι Εκπ/κοί έκαναν τα πάντα για να μην υπάρχει μαθητής χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό, πολλές φορές και με δική τους πρωτοβουλία και επιβάρυνση, πράγμα που έπρεπε να προβλέψετε εσείς κυρία Υπουργέ.

Είχατε την χρυσή ευκαιρία να προβάλλατε όλα αυτά τα θετικά, αντ’ αυτού, επιλέξατε για θέματα και αιτήματα που μπορούσαν να λυθούν σε επίπεδο Γ.Γ. να βγάλετε μία εμπάθεια και απαξίωση προς την Εκπ/κή Κοινότητα και τον Έλληνα Εκπ/κό, που έδωσε τον αγώνα με κίνδυνο και για τη δική του υγεία, εκθέτοντας έτσι τον εαυτό σας και τον Πρωθυπουργού που σας εμπιστεύτηκε σε αυτή τη θέση.

Επιλέξατε εν μέσω πανδημίας να περάσετε όσα Νομοσχέδια έχουν ψηφίσει όλα τα Υπουργεία μαζί! Παρότι σε αρκετά από αυτά συμφωνούμε, ο τρόπος και ο χρόνος δημιουργούν άρνηση και καχυποψία.

Ποιος δεν θα ήθελε ασφαλή και αναβαθμισμένα Πανεπιστήμια!

Ως εργαλείο η Τράπεζα Θεμάτων θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, εφόσον δημιουργηθεί από Εκπ/κούς που έχουν σχέση με την Β/θμια Εκπ/ση και όλοι οι μαθητές έχουν την ίδια πρόσβαση στη γνώση και έχει διδαχθεί όλη η ύλη Πανελλαδικά, πράγμα που φέτος δεν υφίσταται.

Αλλαγές στην πρόσβαση και στο σύστημα εξετάσεων, εν μέσω της Σχολικής Χρονιάς, δεν είναι λογικό, παιδαγωγικό και δεν απαντήσατε αν ο βαθμός πρόσβασης θα ισχύει και για τα Κολλέγια που τόσο κόπτεστε.

Προβληματισμό δημιουργεί η βιασύνη και ότι αφήνετε απέξω αυτούς που θα έπρεπε να έχετε δίπλα σας για να υλοποιήσετε τα μεγαλόπνοα σχέδιά σας.

Δεν σας συμβούλευσαν οι Υφιστάμενοι ή οι Σύμβουλοί σας ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις για να πετύχουν θέλουν το χρόνο τους και συναίνεση; Λάθος ηγετικό προφίλ επιλέξατε για τον μετασχηματισμό των δομών και την επιτυχία των αλλαγών.

Για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ,σας ζητήθηκε εν μέσω πανδημίας να παραταθεί η θητεία των Συμβουλίων μέχρι να επέλθει η ομαλότητα και με ανοιχτά τα σχολεία. Παρότι το προβλέψατε με Νομοθετική ρύθμιση, θελήσατε να δείξετε αυταρχικότητα και να περάσετε το μήνυμα ότι εσείς είστε η κυρίαρχος του παιχνιδιού!

Για μια ακόμη φορά οι Εκπ/κοί σας γύρισαν την πλάτη και το 95% αποχή σε καμία περίπτωση και σε καμία Δημοκρατία δε νομιμοποιείται.

Σας καλώ να προβείτε σε αναβολή των ρυθμίσεων που αφορούν το Λύκειο την επόμενη Σχολική Χρονιά και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια την παράταση των υφιστάμενων μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς και νέες εκλογές.

Τέλος, ως Εκπ/κός με 30 χρόνια υπηρεσία στην Β/θμια Εκπ/ση, με μακρόχρονη θητεία (18 έτη) ως Εκπρόσωπος του Κλάδου, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έχοντας ως αρχές, διαφάνεια, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια, δεν μπορώ να αποδεχθώ την υπάρχουσα εκλογική διαδικασία (95% αποχή) και γι’ αυτό υπέβαλα την Παραίτησή μου, αναμένοντας την διεξαγωγή εκλογών σε κανονικές συνθήκες.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για την τιμή που μου κάνατε  να με εμπιστεύεστε με την ψήφο σας σε ένα θεσμό που με αγώνες ο κλάδος κατέκτησε.

 

Με τιμή

Ζέρβας Ευάγγελος

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

2ο Λύκειο Ιωαννίνων.

τ. Αιρετός

 

           

                                                                                Με τιμή

                                                                           Ζέρβας Ευάγγελος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου