Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ | Ἑλλήνων Φῶς

Διανύουμε με εσωτερική κατάνυξη , κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες , τη Μεγάλη Εβδομάδα , μένοντας σπίτι , αποδεχόμενοι καρτερικά τον εγκλεισμό και αναλαμβάνοντας ως πρόσωπα την ατομική ευθύνη και ως πολίτες τη συλλογική για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού COVID-19 . Τα συναισθήματα που βιώνουμε όλοι είναι πρωτόγνωρα και ανάμεικτα . Οι σταθερές μας άλλαξαν , αυξήθηκε η ανησυχία για την υγεία μας αλλά και η πίστη ότι με αλληλεγγύη , ακολουθώντας με προσοχή όλοι τις οδηγίες που μας δίνονται από τους ειδικούς θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση .

     Ως εκπαιδευτικοί κληθήκαμε από την αρχή του περιορισμού των μετακινήσεων να σηκώσουμε το βάρος μιας ιδιάζουσας παιδαγωγικά κατάστασης . Πρωτ’ απ’ όλα να αποκαταστήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς τη φυσική μας παρουσία στα σχολεία και με τους μαθητές μας σε απόσταση και παράλληλα να τους ενισχύσουμε ψυχολογικά για να μην εγκαταλείψουν τη μαθησιακή προσπάθεια που διακόπηκε απότομα . Σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους γονείς και στα παιδιά μας που για εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι πάντα η προτεραιότητά μας . Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί ανταποκριθήκαμε με αίσθημα ευθύνης προς τους μαθητές μας τόσο στη σύγχρονη όσο και στην ασύγχρονη  τηλεκπαίδευση ,  στήσαμε χιλιάδες ψηφιακές τάξεις και αντιμετωπίζοντας με υπομονή τα προβλήματα που συναντήσαμε , δουλεύοντας με τους μαθητές μας , και ξενυχτώντας ακόμη , όταν χρειαζόταν , ετοιμάσαμε νέα διδακτικά εργαλεία για να μην εγκλωβιστούν τα παιδιά μας σε μια μαθησιακή στασιμότητα .
       Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ιωαννίνων , τις ημέρες αυτές , νιώθει την ανάγκη αφενός να συγχαρεί όλους τους συναδέλφους για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν και αφετέρου να ευχηθεί στους μαθητές , στις οικογένειές τους , στους εκπαιδευτικούς  και στην τοπική μας κοινωνία γενικότερα υγεία , πνευματική δύναμη για τις άγιες ημέρες της Εβδομάδας των Παθών και Καλή Ανάσταση !

      Ο  Πρόεδρος                                                                         Η  Γραμματέας

Μπόζιος Κωνσταντίνος                                                     Χαϊδεμενάκου Σταυρούλα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου