Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ιωάννινα 23-03-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
            H αναγγελία πρόθεσης ίδρυσης Καλλιτεχνικού Σχολείου στην πόλη μας μόνο ευχάριστα συναισθήματα και ικανοποίηση θα μπορούσε να φέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα.
            Δυστυχώς, οι λανθασμένοι χειρισμοί , ο λάθος τρόπος προσέγγισης και ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου θέματος από την διοίκηση της Eκπ/σης είχαν σαν αποτέλεσμα, η θετική αυτή αναγγελία να δημιουργήσει προβληματισμό, αρνητικές σκέψεις και εργασιακή ανασφάλεια στους συναδέλφους.
            Συγκεκριμένα, η Περ/κή Δ/ντρια και ο  Δ/ντής Εκπ/σης με αιφνιδιαστικές επισκέψεις τους σε Γυμνάσια της πόλης μας,  συνοδευόμενοι από τεχνικούς,  κυριολεκτικά με το «μέτρο»,  κατέγραψαν αίθουσες επικαλούμενοι λόγους διερεύνησης των  Σχολικών μονάδων για την λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου.
            Το χειρότερο, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων, είναι ότι προσπάθησαν  να καθησυχάσουν όλους  ότι δεν θα είναι το δικό τους σχολείο αυτό που θα επιλεγεί , αλλά κάποιο άλλο και  η οποιαδήποτε επιλογή δεν θα προκαλέσει απώλεια οργανικών θέσεων. Σαφέστατα αναληθές διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η ίδρυση  Καλλιτεχνικού Σχολείου σε υπάρχουσα σχολική μονάδα θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων οργανικών  θέσεων οι οποίες θα καλυφθούν  με μεταθέσεις.
            Επειδή το θέμα έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τους Συλλόγους καθηγητών και έχει συζητηθεί στις Συνελεύσεις της ΕΛΜΕ, ως ΔΑΚΕ θα θέλαμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα τα εξής:
Θεωρούμε ότι η πρόθεση ίδρυσης είναι υγιής και ικανοποιεί μετά από επιστημονική διερεύνηση ανάγκες της εκπ/σης στην περιοχή μας και δεν είναι αντιπερισπασμός σε επικείμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων (κλείσαμε δύο-τρεις, αλλά ανοίξαμε και μία).
Με δεδομένα τα ως άνω, δηλώνουμε ότι είμαστε θετικοί στην ίδρυση ενός Καλλιτεχνικού Σχολείου σε αυτόνομο και ανεξάρτητο χώρο που θα έχει τις προδιαγραφές,την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για συναδέλφους και βοηθητικό προσωπικό.
Θεωρούμε αδιανόητη την οποιαδήποτε άλλη επιλογή,  η οποία θα μας βρει κάθετα αντίθετους.





ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

O Πρόεδρος
Ευάγγελος Ζέρβας


Ο Γραμματέας
Ευάγγελος Κωσταδήμας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου