Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταδικάζει την πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια του ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων  να συνεδριάσει για να τοποθετήσει τους συναδέλφους  στα λειτουργικά κενά των σχολείων την Παρασκευή 2/9/2016  ώρα 10.00 πμ χωρίς  να έχει στη διάθεσή του τα πλήρη στοιχεία των σχολείων και χωρίς οι αιτήσεις των συναδέλφων να έχουν ολοκληρωθεί . Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι και η πρόχειρη κατανομή μαθημάτων , στην  οποία προχώρησαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων  την Πέμπτη  1/9,  δεν υφίσταται πια καθώς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας  άλλαξε η υπουργική απόφαση για τις αναθέσεις μαθημάτων.
Επικροτούμε τη στάση των αιρετών εκπροσώπων μας να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ καθώς  θεωρούμε ότι το ΠΥΣΔΕ πρέπει να είναι Συμβούλιο αξιοκρατικών τοποθετήσεων των συναδέλφων και όχι γλάστρα στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Στα πλαίσια αυτά καλούμε τόσο τα διορισμένα μέλη του, όσο και το Δ/ντή ΔΔΕ  να σεβασθούν τη λειτουργία του αναλογιζόμενοι ότι και οι ίδιοι είναι συνάδελφοι , οι οποίοι θα πρέπει να τοποθετηθούν σε σχολεία, όταν πάψουν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι σε πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας μας στην Περιφερειακή Δ/ντρια και στο Δ/ντή ΔΔΕ επισημάνθηκαν εγκαίρως τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλούσε το ασφυκτικό και παράλογο  χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου.

Θεωρούμε, τέλος, ότι εφόσον η Διοίκηση εμμένει σε τέτοιες πρακτικές, οποιαδήποτε συζήτηση μαζί της είναι πια  ανώφελη καθώς και παρά την « κατανόηση» που υποστηρίζει ότι  δείχνει στα αιτήματά μας, προχωρά σε αποφάσεις που αποδεικνύουν περιφρόνηση τόσο στο συνάδελφό όσο και στα συνδικαλιστικά του όργανα.   Εκείνοι που κομπάζουν δημόσια ότι φέρνουν τη δημοκρατία στα σχολεία  είναι αυτοί  που παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου