Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

            Με την ευκαιρία της Απεργίας της Πέμπτης: 4-2-2016 στην οποία καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενάντια στις τραγικές παρενέργειες «του αριστερού μνημονίου», θα θέλαμε να αναφερθούμε και να σχολιάσουμε τα παρακάτω.
            Ένας χρόνος «αριστεράς» και η κυβέρνηση, κόντρα στην πραγματικότητα, που βιώνει η χώρα και οι πολίτες προκλητικά γιόρτασε την «πετυχημένη» επέτειο.
            Το θράσος και η υποκρισία δεν έχουν τέλος. Το μόνο πράγμα που έπρεπε να γιορτάζουμε μαζί είναι το ψέμα, η υποκρισία, η αλαζονεία. Μια κυβέρνηση που στέρησε την ελπίδα από το Λαό και λειτούργησε ως εντολοδόχος των «θεσμών» για να περάσει τα πιο επώδυνα μέτρα που ούτε η πιο νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν θα τολμούσε.
            Στην εκπαίδευση συνάδελφοι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Τέλος του 1ου τετραμήνου και πάρα τις προσπάθειες της Δ/νσης Β/θμιας και βασικότερα των συναδέλφων που σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν και υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθούν, τα κενά σε ορισμένες ειδικότητες είναι αρκετά. Καθώς επίσης και σε πολλά βιβλία.
            Εντύπωση μας κάνει η απάθεια της Περιφερειακής Δ/ντριας που απολαμβάνοντας τα αυξημένα επιδόματα θέσης (το μόνο που φρόντισε η συγκυβέρνηση για τους ημέτερους) να δηλώνει ότι και να λείπουν δευτερεύουσες ειδικότητες: μουσικών, καλλιτεχνικών, ξενόγλωσσα, δεν έγινε και τίποτε. Η αντισταθμιστική εκπαίδευση πρόσθετη-ενισχυτική είναι ανύπαρκτη.
            Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις επιλογές Δ/ντών Εκπ/σης. Η συγκυβέρνηση επανέφερε ότι εξόρκιζε, τη συνέντευξη και μάλιστα χωρίς ατζέντα και θεματολόγιο στις ερωτήσεις. Με συμβούλιο επιλογής αποτελούμενο από διορισμένους εντολοδόχους, δεν περιμέναμε και τίποτε διαφορετικό, με πρωτεργάτες την Περιφερειακή Δ/ντρια και τον δημοκράτη «αριστερό» αιρετό του ΣΥΡΙΖΑ.
            Δεν είναι τυχαίο ότι οι υποψήφιοι που ανήκουν στην Παράταξή μας στη συνέντευξη αν και είχαν την καλύτερη παρουσία, με αξιοζήλευτο βιογραφικό, πήραν την χαμηλότερη βαθμολογία. Ειδικότερα από την παραπάνω κυρία και κύριο.
            Δυστυχώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις έβγαλαν με τον χειρότερο τρόπο την εμπάθεια και το κομματικό μένος, σε συναδέλφους που συνυπήρχαν και στηρίχθηκαν από αυτούς, την ώρα που οι σύντροφοί τους μαινόμενοι στα ΜΜΕ τους κατήγγειλαν ως κομματικά διορισμένους με ανύπαρκτη διοικητική, υπηρεσιακή εμπειρία.
            Στο νέο Δ/ντή Εκπ/σης κο Ράπτη Μιχαήλ ευχόμαστε καλή θητεία, θα τον κρίνουμε μόνο από το έργο του και δηλώνουμε ότι σε κάθε ενέργεια που θα είναι προς το καλό της εκπαίδευσης θα είμαστε δίπλα του.

            Τέλος καλούμε όλους σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία της Πέμπτης για να αποτρέψουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου-λαιμητόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου