Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ανακοίνωση για την νεα σχολική χρονιά


ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                                      ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1-9-2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εύχεται στους συναδέλφους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Η σχολική χρονιά για μια ακόμη φορά με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ξεκινάει με πολλά προβλήματα σαν συνέπεια μη έγκαιρου και σωστού προγραμματισμού.
Η Υπουργός Παιδείας δημόσια παραδέχθηκε ότι τα σχολικά βιβλία δεν θα δοθούν στους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ο αριθμός των διορισμών, ο μικρότερος των τελευταίων δεκαετιών, οι ελάχιστες αποσπάσεις και μάλιστα η ανακοίνωσή τους λίγες ώρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς οδηγούν τους συναδέλφους σε εξόντωση προσωπική και οικογενειακή και τους μαθητές να χάνουν πολλές διδακτικές ώρες.
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση με την επιβολή του μνημονίου διαπερνά όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως τα χαμηλότερα εισοδηματικά οι γονείς επωμίζονται όλο και περισσότερα οικονομικά βάρη  για την μόρφωση των παιδιών τους.
Το κλείσιμο των σχολείων, η υποχρηματοδότηση των δημοτικών επιτροπών, η μετακίνηση των μαθητών σε μεγάλες αποστάσεις, τα ελλιπή αναλυτικά προγράμματα, τα τεράστια κενά σε καθηγητές δημιουργούν ένα περιβάλλον που σε καμία περίπτωση δεν προάγει το δημόσιο σχολείο και την αποκλειστική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας.
Απαιτούμε άμεσα:
·          Την άμεση σύγκλιση του ΚΥΣΔΕ για την πραγματοποίηση συμπληρωματικού κύκλου αποσπάσεων και εξέταση των ενστάσεων πριν από την έναρξη των μαθημάτων και πριν από την πρόσληψη αναπληρωτών.
·        Να μην αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα
·        Να συνεχίσουν να λειτουργούν οι σχολικές βιβλιοθήκες
·        Να μην συγχωνευτούν ή καταργηθούν ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ
·        Να επανδρωθούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου