Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας

Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο αλλάζει και το καθεστώς προσλήψεων των εκπαιδευτικών.
Μιλώντας κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων πως το νομοσχέδιο πραγματοποιεί την "επανάσταση του αυτονόητου".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτριος Πεππές, εξέφρασε την ριζική αντίθεση της Ομοσπονδίας στο νομοσχέδιο, ζητώντας την απόσυρσή του, τονίζοντας, ότι "οι εκπαιδευτικοί είναι οι τελευταίοι που θα έρθουν σε σύγκρουση με τους μαθητές τους". 
Κατά την ακρόαση των ενδιαφερομένων φορέων, στην πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτριος Πεππές, εξέφρασε την ριζική αντίθεση της Ομοσπονδίας στο νομοσχέδιο, ζητώντας την απόσυρσή του. Μεταξύ των άλλων που ανέφερε είναι:
«Εμείς είπαμε ότι ερχόμαστε να αντιδράσουμε σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο κατατέθηκε 20 μέρες πριν τις εξετάσεις και αισθανθήκαμε, όχι ότι εκβιάζουμε εμείς τους μαθητές μας, αλλά ότι εκβιαζόμαστε επειδή έχουμε τις εξετάσεις να μην αντιδράσουμε. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Επειδή το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει την ευθύνη του και επειδή δεν θέλουμε να είναι οι μαθητές αυτοί που θα την πληρώσουν, στην χθεσινή μας απόφαση, η εισήγησή μας είναι να μην υπάρχει καμία απεργιακή κινητοποίηση για τις εξετάσεις. Θα πάμε σε κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επίθεση που γίνεται στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων όλης της χώρας».

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία των εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου