Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ιωάννινα 19-09-16
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε τα μέλη μας  σε τακτική μηνιαία συνέλευση Δευτέρα 19/09/16  ώρα 21.οο στα Λιθαρίτσια.

Με θέματα:
·         Ενημέρωση Αιρετών ΠΥΣΔΕ –ΑΠΥΣΔΕ για υπηρεσιακές μεταβολές (διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου,αποσπάσεις,κενά και πλεονάματα ανα ειδικότητα).
·         Σχεδιασμός-Προγραμματισμός δράσεων για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
·         Τοποθετήσεις μελών για τρέχοντα εκπ/κά θέματα.







ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


O Πρόεδρος

Ζέρβας Ευάγγελος


Ο Γραμματέας

Κωσταδήμας Ευάγγελος

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

 ΖΕΡΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

Ιωάννινα 12/9/2016
          
ΘΕΜΑ:Εναρξη Σχολικής Χρονιάς –ενημέρωση.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017 θέλω να εκφράσω σε όλες και όλους τους μαθητές, συναδέλφους εκπαιδευτικούς και  γονείς, καλή χρονιά, υγεία και δύναμη.
Μέσα στο δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο η χώρα μας βρίσκεται και το οποίο αναίτια και απερίσκεπτα επιβαρύνθηκε από το τελευταίο διάστημα και μετά ,με την εκπαίδευση να αντιμετωπίζετε ως πεδίο πειραματισμού και προχειρότητας,καλείται το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να ανταποκριθεί στο μεγάλο βάρος που του αναλογεί, αλλά και οι οικογένειες των μαθητών να καλύψουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.
Εύχομαι ολόψυχα η σχολική χρονιά που αρχίζει να είναι δημιουργική, επιτυχημένη και να προσφέρει στις μαθήτριες και στους μαθητές όλα αυτά που επιβάλλουν οι απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
 Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων για τις πρόσφατες τοποθετήσεις –διαθέσεις για συμπλήρωση του υπ. ωραρίου σας γνωρίζω τα παρακάτω :
·         Οι μετακινήσεις ανά ειδικότητα γίνονται βάσει στοιχείων που δίνονται στη ΔΔΕ Ιωαννίνων από τις σχολικές μονάδες.
·         Η σειρά με την οποία τοποθετούνται οι συνάδελφοι είναι:
1.Πρώτα οι οργανικά υπεράριθμοι για συμπλήρωση του υπ. ωραρίου( με αίτηση).
2.Μετά οι λειτουργικά υπεράριθμοι    π.τ  (με αίτηση).
3.Οι δύο παραπάνω περιπτώσεις   που δεν έχουν συμπληρώσει αίτηση .
4.Οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ.
5.Τέλος οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ και μετά οι αναπληρωτές.
·         Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο λάθος στην τοποθέτηση  παρακαλώ να με ενημερώσετε και να υποβάλλεται ένσταση .




                                                                             
                                                                                Με τιμή

                                                                           Ζέρβας Ευάγγελος

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταδικάζει την πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια του ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων  να συνεδριάσει για να τοποθετήσει τους συναδέλφους  στα λειτουργικά κενά των σχολείων την Παρασκευή 2/9/2016  ώρα 10.00 πμ χωρίς  να έχει στη διάθεσή του τα πλήρη στοιχεία των σχολείων και χωρίς οι αιτήσεις των συναδέλφων να έχουν ολοκληρωθεί . Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι και η πρόχειρη κατανομή μαθημάτων , στην  οποία προχώρησαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων  την Πέμπτη  1/9,  δεν υφίσταται πια καθώς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας  άλλαξε η υπουργική απόφαση για τις αναθέσεις μαθημάτων.
Επικροτούμε τη στάση των αιρετών εκπροσώπων μας να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ καθώς  θεωρούμε ότι το ΠΥΣΔΕ πρέπει να είναι Συμβούλιο αξιοκρατικών τοποθετήσεων των συναδέλφων και όχι γλάστρα στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Στα πλαίσια αυτά καλούμε τόσο τα διορισμένα μέλη του, όσο και το Δ/ντή ΔΔΕ  να σεβασθούν τη λειτουργία του αναλογιζόμενοι ότι και οι ίδιοι είναι συνάδελφοι , οι οποίοι θα πρέπει να τοποθετηθούν σε σχολεία, όταν πάψουν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι σε πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας μας στην Περιφερειακή Δ/ντρια και στο Δ/ντή ΔΔΕ επισημάνθηκαν εγκαίρως τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλούσε το ασφυκτικό και παράλογο  χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου.

Θεωρούμε, τέλος, ότι εφόσον η Διοίκηση εμμένει σε τέτοιες πρακτικές, οποιαδήποτε συζήτηση μαζί της είναι πια  ανώφελη καθώς και παρά την « κατανόηση» που υποστηρίζει ότι  δείχνει στα αιτήματά μας, προχωρά σε αποφάσεις που αποδεικνύουν περιφρόνηση τόσο στο συνάδελφό όσο και στα συνδικαλιστικά του όργανα.   Εκείνοι που κομπάζουν δημόσια ότι φέρνουν τη δημοκρατία στα σχολεία  είναι αυτοί  που παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών !