Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Ι. σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε τα εξής:
1._ Παρά τις δεσμεύσεις της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης ότι δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις από Νομό σε Νομό –δεσμεύσεις που προέκυψαν κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων– ενεργοποιούνται Νόμοι και Εγκύκλιοι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μετά το Νομό Πρέβεζας και στο Νομό Ιωαννίνων προωθούνται από τη μεριά της Περιφέρειας νέες αναγκαστικές μετακινήσεις σε άλλους Νομούς.
            Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή της Περιφέρειας και θεωρούμε ότι θα βρει απέναντι όλους τους συναδέλφους.
            Είναι γνωστό ότι το επόμενο διάστημα με βάση την προηγούμενη εμπειρία και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν (συνταξιοδοτήσεις κλπ.) όχι μόνο δεν θα υπάρξουν «πλεονάσματα» αλλά θα υπάρξουν κενά. Είναι γεγονός ότι σε άλλους Νομούς ενώ μετακινήθηκαν αναγκαστικά και βιαστικά συνάδελφοι στην πορεία προέκυψαν κενά (στον ίδιο Νομό) τα οποία τώρα ζητούν να καλυφθούν…
2._  Θεωρούσαμε αυτονόητο ότι από τη μεριά της Διοίκησης θα ολοκληρωνόταν σύντομα η διαδικασία πλήρωσης κενών διευθυντικών θέσεων στο Νομό Ιωαννίνων. Φαίνεται ότι για λόγους που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί με βάση το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει παρά τις συνέπειες που αυτό έχει…
3._ Μετά την καταστρατήγηση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων φαίνεται ότι τα νέα ήθη της Διοίκησης –Περιφέρειας έρχονται να υπονομεύσουν και τα συνδικαλιστικά εργασιακά μας δικαιώματα. Ήθη που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Θεωρούμε απαράδεκτο να καλούνται (εγγράφως!!!) μέλη παράταξης να «δώσουν» εξηγήσεις στη διοίκηση για το περιεχόμενο μιας «συλλογικής» παραταξιακής ανακοίνωσης.
      Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή σαν προσπάθεια εκφοβισμού και στοχοποίησης συναδέλφων, παρατάξεων και συνδικαλιστικών οργάνων που οδηγούν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
            Κλείνοντας καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική συμπαράταξη. Η φαλκίδευση των δικαιωμάτων μας δεν μπορεί να αφήσει κανένα αδιάφορο. Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και των ντόπιων στηριγμάτων του θα μας βρει «απέναντι».
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!
ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!


Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κατατέθηκε 1-10-13 στη Βουλή, τροπολογία που δίνει το δικαίωμα ένταξης στα ΑΕΙ . σε μαθητές που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες όλων των κατηγοριών την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2008 και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2012-2013, ανεξάρτητα αν στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν ομογενείς ή και αλλοδαποί αθλητές.
Με την ίδια τροπολογία, ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, δεν αξιώνεται από τους ενδιαφερόμενους να είναι «ενεργοί αθλητές χωρίς διακοπή της αθλητικής τους δραστηριότητας», όπως προβλέπει ο νόμος 4115/2003.
Δείτε την τροπολογία...:

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούμε τα μέλη μας να παρεβρεθούν στην τακτική μηνιαία συνέλευση Δευτέρα 4/11/03  ώρα 21.οο στα Λιθαρίτσια.
Με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


      O Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας
                    Μπόζιος Κωνσταντίνος                       Ζέρβας Ευάγγελος