Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κενά-πλεονάσματα εκτίμηση ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων -Θέση αιρετού ΔΑΚΕ ΖΕΡΒΑ ΕΥΑΓ.

Κενά-πλεονάσματα εκτίμηση ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων -Θέση αιρετού ΔΑΚΕ: ΖΕΡΒΑ ΕΥΑΓ.
Κατά την έναρξη του συμβουλίου κατέθεσα το παρακάτω υπόμνημα. Διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του ΠΥΣΔΕ κινούνται στην ίδια λογική με την πρότασή μου και το γεγονός ότι  η συνεδρίαση αφορούσε αποκλειστικά το αντικείμενο των μεταθέσεων συμφώνησα με την εκτίμηση κενών -πλεονασμάτων που διαφέρει κατά πολύ από αυτή του Υπ.Παιδείας. 

Δείτε εδώ την εκτίμηση                  
   
  ΥΠΟΜΝΗΜΑ  :                                   
                                           ΖΕΡΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


 Αγαπητοί συνάδελφοι-συναδέλφισσα  μέλη του ΠΥΣΔΕ σήμερα καλούμαστε να κάνουμε πρόταση εκτίμηση κενών – πλεονασμάτων αποκλειστικά για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι εκπρόθεσμη είναι προαποφασισμένη, υποβαθμίζει το ρόλο του υπ .συμβουλίου, δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα (δεν θα γίνουν μεταθέσεις σε ειδικότητες που δεν χρειάζονται) είναι όμως απαρχή διαδικασιών που σε επόμενη φάση θα καθορίσουν εξελίξεις καθοριστικές για μεγάλο αριθμό εκπ/κων (καθορισμό κενών-υπεραριθμίες, τοποθετήσεις σε κενά οργανικά, συμπλήρωση ωραρίου).
Αφού διαπιστώσουμε και αποδεχτούμε τα παρακάτω:
Οι ψυχροί αριθμοί των  εκ/κών που πλεονάζουν  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα που θα επικρατεί  για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 Τη εδαφική μορφολογία του νομού, απομακρυσμένα παραμεθόρια σχολεία, υποδομή  σχολ. κτιρίων (μικρές αίθουσες κ.λ.π.).
Το γεγονός ότι θα υπάρξουν πολλές συνταξιοδοτήσεις,, θα μεταταχθούν προς Ά/θμια εκπ/ση αρκετοί συνάδελφοι (ΠΕ:05-06-07-08-11-19). Το ότι την τρέχουσα σχολ. Χρονιά στο ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων τα σχολεία λειτούργησαν  άψογα  και κανένας εκπ/κός δεν υπήρχε χωρίς αντικείμενο.
Λαμβάνοντας υπόψη και την πρόταση-τοποθέτηση  της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.
Να δεσμευτούμε:  
1.       Ότι λειτουργώντας με την ίδια λογική(σωστής διαχείρισης του προσωπικού),  δεν θα υπάρξει συνάδελφος χωρίς ωράριο απασχόλησης.
2.       Να συντάξουμε έκθεση που θα αναφέρει τα παραπάνω προς Υπ. Παιδείας και να τονίσουμε όλες τις ιδιαιτερότητες  της περιοχής.Την εξασφάλιση εγκαίρως της πρόσθετης διδακτικής,ενισχυτικής διδασκαλίας, Γ/Υ στα σχολεία, ωράρια στελεχών εκπ/σης. Με την μέχρι τώρα καλή μαρτυρία  στην σωστή λειτουργία των σχολείων του νομού μας, είναι σίγουρο  ότι με αυτόν τον τρόπο σε ορισμένες ειδικότητες θα υπάρξουν  κενά και κανείς δεν θα περισσεύει.

                                                                                                                                                  
                                                                                Με τιμή
                                                                        ΖΕΡΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ